Wisseldag - Reisverslag uit Vannes, Frankrijk van Bente en Stan Jansen - WaarBenJij.nu Wisseldag - Reisverslag uit Vannes, Frankrijk van Bente en Stan Jansen - WaarBenJij.nu

Wisseldag

Door: Wibaja

Blijf op de hoogte en volg Bente en Stan

15 Juli 2012 | Frankrijk, Vannes

Altijd een vermoeiende dag, omdat je de tent weer moet afbreken, alles weer moet zien in te pakken (en dat lukt nooit zo goed en netjes als bij vertrek, ha,ha) en op de plaats van bestemming ales weer uitpakken en opbouwen. En het is altijd spannend waar je nu weer terecht komt. We hebben gratis WIFI op de camping, dus Arnold had ’s morgensvroeg de buienradar even bekeken en wat blijkt, rond Erquy wordt het de komende dagen zelfs heel mooi. Dus besluiten we om toch naar Erquy te gaan, zijn we de aanbetaling niet kwijt en nu we niet naar het zuiden van Frankrijk gaan scheelt het zo’n 8 uur extra reistijd zaterdag om naar huis te komen.

In 2 uur tijd hebben we de tenten afgebroken en met veel moeite en (laten we zeggen) aansporen van Arnold, alles in de Vito gekregen. En droog. Daarna ontbeten, gewassen en op naar de volgende bestemming. Onderweg nog even een uitstapje gemaakt, anders is het ook zo’n alleen maar werken dag. We hebben Dinan bezocht, een heel mooi stadje, ook weer met veel Keltische huizenbouw en natuurlijk ommuurde oude stad. De lunch hebben we gebruikt op de parkeerplaats, weer met onze lekkere stokbroden. Ja, Bente en Stan verorberen zo een half stokbrood. We dachten dat ze niet zoveel zouden eten, maar dat valt reuze tegen. De supermarkt en de bakker hebben een goede aan ons. We hebben in de kerk in Dinan nog een kaarsje opgestoken voor opa en oma, dus dat moet hun gezondheid wel verbeteren. Bente heeft weer zo’n 200 foto’s gemaakt in Dinan, hoe iedereen die foto’s ooit moet bekijken is ons een raadsel. Ze doet het ook heel professioneel, met 1 hand en bijna alle foto’s zijn gelukt. De blaas van Bente is nog niet zo getraind, dus zij moest weer naar de wc. Nu heeft ze lief een vrouw bij een volgens mij Grieks eettentje aangesproken of ze van het toilet gebruik mocht maken. De vrouw keek eerst niet welwillend, maar toen ze iets beter naar Bente keek, heeft de blik van Bente toch weer de doorslag gegeven. Bente mocht van het privé-toilet gebruik maken.

Rond half 4 hebben we de camping bereikt. Een mooie schone camping met gezellige plaatsen direct aan zee. Zo de tent uitrollen en de zee induiken, dat is lekker. Het zonnetje scheen lekker en we hebben lekker relaxt onze tenten opgezet en het gezellig gemaakt. Stan en Bente worden echte profs wat tent opzetten betreft (oeps, dat mochten we niet vertellen aan paps en mams, want ze willen als ze over 3 weken in Friesland aankomen wel direct lekker gaan zwemmen i.p.v. helpen uitpakken en opbouwen :)). Toen alles in orde was, hebben we de camping verkend en de dichtsbijzijnde supermarkt gevonden. Vanavond gaan we BBQ’en. Op de camping even een wasje gedraaid en lekker en gezellig gegeten. Daarna de overtollige vetten eraf gelopen op het strand, zelfs Bente heeft meegevoetbald en de zon zien ondergaan. SSSSSST, de zon zakt in de zee.

Na de douche, zagen we veel mensen met kleine kids naar het strand lopen, dus wij dachten, doen we ook. Om 23.00 uur was er een groot vuurwerk in Erquy en dat konden we vanaf het strand mooi zien. Hierna moe maar voldaan naar bed. Morgen hebben we een vrije dag, ieder bepaalt zelf waar hij zin in heeft. In ieder geval lekker uitslapen.

Groetjes aan iedereen.
Gerry en de andere campinggasten.