2 regenachtige dagen - Reisverslag uit Vannes, Frankrijk van Bente en Stan Jansen - WaarBenJij.nu 2 regenachtige dagen - Reisverslag uit Vannes, Frankrijk van Bente en Stan Jansen - WaarBenJij.nu

2 regenachtige dagen

Door: Wibaja

Blijf op de hoogte en volg Bente en Stan

15 Juli 2012 | Frankrijk, Vannes

Ach ja, nu hebben we denk ik alle regen gehad die er deze vakantie voor ons besteld was. Ondanks dat, laten we ons echt niet uit het veld slaan. Donderdag zijn we na het ontbijt met z'n viertjes in het verwarmd overdekte zwembad gaan zwemmen. Lekker duiken, handstand en baantjes trekken en natuurlijk relaxen met een boek op een ligbedje. Na de lunch ( het was inmiddels alweer half 5, de regelmaat is ver te zoeken papa en mama Jansen!), zijn we naar Vannes vertrokken. Hier zijn van donderdag tot zaterdag (14 July, nat. Feestdag) historische feesten. Donderdagavond was er een schouwspel om 22.30 en daarvoor kon je een nagemaakt middeleeuws dorp bekijken, waarbij ook oude ambachten werden getoond en middeleeuwse muziek werd gemaakt op oude instrumenten. Tussendoor hebben we een lekkere panini gegeten. Het schouwspel was de moeite waard, maar om 23.15 zijn we maar gegaan. Het regende nog steeds iets en het was wel tijd om terug naar de csmping te gaan en weer lekker te gaan slapen.

Vandaag, vrijdag de 13e, hebben we Concarneau bezocht. Een vissersstadje 100 km van Vannes, met een ommuurde oude stad. De stad heeft allemaal smalle straatjes met veel winkeltjes en restaurantjes. Ook kun je over de muur lopen die het stadje omringd. Natuurlijk is er weer wat gekocht, Bente een mooie tas, Stan een echte NY cap en Arnold een mooie blouse voor de bruiloft op 10 augustus. We zijn in een echt visserskroegje wat gaan drinken, alleen maar 'zeebonken' en wij. Hier rekenen ze echter wel de normale prijzen, het bestaat nog. We hebben gepicknickt op een bank aan de muur met uitzicht op de vissersboten, heerlijk. Vanavond heerlijk gegeten in Vannes, het was te nat op de camping ( goed excuus toch?).
Al wat opgeruimd want morgen is een reisdag naar de volgende camping. Truste voor nu.
Gerry en de andere campInggasten.

Maaike, je hebt wel gelijk wat Arnold betreft, maar soms moet het echt iets sneller, we doen ons best, ha,ha. En wat het weer betreft, alleen deze twee laatste dagen hebben we veel regen gehad, dus we mogen nog niet klagen, maar HET MOET NU WEL AFGELOPEN ZIJN!

De fam Engelsman heeft weer alle geluk wat hun toekomt. Wij vliegen de hele wereld over voor walvissen....... Het is jullie gegund, we zijn stinkend jaloers.

Annie, we vroegen ons af of je de volgende keer niet beter samen met Basje kn bad kunt gaan. Nat word je toch. Leuk dat je ons ook volgt.